2017 positief voor ondernemers

Eind 2016 hebben wij u reeds bericht over ondernemers die steeds positiever zijn over de financiële vooruitzichten voor 2017. Inmiddels hebben wij het eerste kwartaal van 2017 al weer achter de rug en de voorspellingen blijken helemaal te kloppen.

Steeds meer bedrijven betalen hun facturen sneller. Sinds eind 2016 leek het er even op dat bedrijven er langer over deden. Gelukkig is de trend snel doorbroken en gaat het sinds 2017 veel beter.

Bedrijven richten zich liever op het binnenhalen van nieuwe opdrachten. Debiteuren/ crediteuren beheer wordt hiervoor vaak even opzijgezet. Vooral als bedrijven het wat moeilijker hebben, gooien ze zich helemaal op de verkoop en blijft de administratie liggen. Juist hierdoor komen bedrijven in de moeilijkheden. Hun eigen facturen worden later of niet betaald en ze vergeten zelf ook weleens een factuur te betalen.

Dat facturen nu sneller door bedrijven worden betaald, betekend dat het beter gaat met de economie. Een goed ingericht debiteurenbeheer is erg belangrijk voor de cashflow, steeds meer bedrijven zien dit in en durven hierin te investeren.

Dat facturen sneller en beter worden betaald, resulteert erin dat er ook minder bedrijven omvallen en het aantal faillissementen flink is gedaald.

In ruim 9 jaar tijd is het aantal faillissementen nog niet zo laag geweest als in het eerste kwartaal van 2017. Zo werden er in april 2017 nog maar een 247 bedrijven failliet verklaard. April 2016 waren dit er maar liefst 385 *.

In alle bedrijfstakken daalde het aantal faillissementen, op de zakelijke dienstverlening na. In deze tak, nam het helaas wel wat toe.

Contact

Contact met Incassonet

Momenteel is onze servicedesk gesloten. U kunt wel contact opnemen via het reactieformulier. Incassonet is geopend ma-vr van 8:30 tot 17:00 uur.

Veelgestelde vragen

Zoek in onze veelgestelde vragen en antwoorden

Stuur ons een bericht

Wij antwoorden de volgende werkdag binnen twee uur

Chat met ons

Stel direct een vraag aan een van onze medewerkers

Bel onze servicedesk

Bel ons op 088 - 244 1111 voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

Stuur ons een bericht

Online chat