En dan reageren ze ineens wel

Gepubliceerd op 21 juni 2020

Regelmatig krijgen wij bij Incassonet, ons incassobureau zaken overgedragen met daarbij de mededeling ‘Ik denk niet dat het iets wordt, want de niet-betalende klant is totaal niet bereikbaar’. Dit soort meldingen triggert ons natuurlijk enorm, want wij weten als geen ander dat sommige debiteuren heel erg goed zijn in verstoppertje spelen.

Kennisgeving richting debiteur

Bij Incassonet starten wij onze incassotrajecten altijd met een sommatie: een brief waarin wij melden dat wij de zaak hebben overgenomen en dat de debiteur vanaf nu ook incassokosten en rente is verschuldigd. De debiteur krijgt zeven dagen de tijd om de vordering te voldoen.

Zoeken en benaderen

Ondertussen gaat een incassospecialist van Incassonet, een incassobureau Apeldoorn, aan de slag met de gegevens van de debiteur. Kunnen we meer telefoonnummers vinden? Is er eventueel een mobiel nummer te traceren? Mocht betaling binnen de gestelde zeven dagen uitblijven, dan gaan we de debiteur benaderen. Omdat wij de sommatie vaak ook direct per aangetekende e-mail versturen kunnen wij zien of deze e-mail is ontvangen en gelezen door de debiteur: erg handige informatie.

En dan reageren ze ineens wel

In de praktijk komt het vaak voor dat een niet-betalende klant na een brief van het incasso bureau toch ineens gaat reageren. Vaak omdat ze schrikken van het feit dat er nu een derde (gespecialiseerde) partij bij betrokken is. Dit noemen wij het derdensignaal. Reageert een niet-betalende klant niet uit zichzelf, dan weten wij, door de inzet van verschillende kanalen, de niet-betalende klant uiteindelijk toch wel te bereiken. Door in gesprek te komen weten we meestal tot een goede oplossing in de zaak te komen.

In onze video van incassobureau Apeldoorn, welke is uitgezonden op RTL 7, vertellen wij meer over deze vormen van communicatie: