Bereikbaarheid, een schitterend woord

05 december 2018 Kevin Verkerk

Aan het einde van elk kwartaal doe ik mijn BTW aangifte. Bij voorkeur doe ik dit 's ochtends vroeg, voordat de werkdag begint. Zo hoef ik er niet meer aan te denken en ben ik er maar vanaf ook. Helaas ging dit de laatste keer helemaal niet zoals ik gepland had, mijn persoonlijke laptop crashte. Net die laptop waar al mijn BTW aangiftes op staan. Ik hoor je denken: 'niet in de cloud?!'. Klopt, stom, heb ik van geleerd. Hey, 2 jaar ondernemer he, we blijven leren.

De volgende dag gelijk maar om 8.00 uur de Belastingdienst gebeld. Heb ik ze vast gelijk in mijn mailbox, dacht ik. Twee koffie en een boterham pindakaas later, om 8.40 uur, eindelijk een medewerker aan de lijn. 'Meneer Verkerk, ik kan u helaas niet helpen, u dient hiervoor een schrijven te sturen met daarin uw verzoek. Wij zullen het verzoek vervolgens beoordelen'. 'Kan dat niet digitaal *slik* Prima mevrouw, bedankt voor uw tijd. Tuut, tuut, tuut'. Extra balen natuurlijk, dit kost mij meer werk en die tijd wil ik veel liever aan mijn bedrijf en klanten besteden.

Een wijze les, dat zeker. Niet alleen persoonlijk, maar ook voor ons kantoor. De bereikbaarheid bespreek ik dan ook wekelijks met mijn team. Bereikbaarheid staat altijd op de agenda. Wij willen de beste zijn, voor onze opdrachtgevers en voor de debiteur. Daar hoort bereikbaarheid bij. Topsport, dat is het juiste woord. Voor minder dan de top doen we het trouwens ook niet.

Had ik trouwens al verteld dat wij binnenkort verhuizen naar ons nieuwe pand? Pal aan de Hogering in Almere, goed zichtbaar en prima te bereiken. Dus buiten telefoon, e-mail, chat en WhatsApp, bent u ook hier welkom. De koffie staat klaar.